top of page

Xerrades poètiques INS Ronda (Lleida)

Fa unes setmanes, una professora de l'Institut Ronda (@insronda) es va posar en contacte amb mi, perquè volia que realitzés uns tallers de poesia a tot l'alumnat de 4t de l'ESO (quatre classes en total). Jo, molt feliç, li vaig preguntar: "Què vols que aprenguin d'aquest taller?". La seva resposta va ser: "M'agradaria que relacionessis la poesia amb les guerres que hi ha actualment i així sensibilitzar-los. A més, seria genial que cada alumne sortís amb uns versos per a poder grafitejar-los més tard de la mà de @dude.graffpainter per a finalitzar el projecte".


Dit i fet, vaig crear el taller "Art, societat i resistència", en el qual el meu objectiu era fer reflexionar, criticar i, sobretot, anar a parlar amb els nois i noies de les seves inquietuds d'una forma horitzontal. Com jo sempre dic, no sóc el seu professor, sinó una persona que només vol compartir la seva experiència i escoltar les del seu entorn.


En aquest mateix projecte, l'any passat tots els versos eren extrets d'internet i la gran majoria en castellà. Aquest any, la major part són d'autoria pròpia dels mateixos alumnes i en català. Qui diu que els i les adolescents no són sensibles?


Per cert, l'art també és molt útil per a tenir en compte les desigualtats i els privilegis que tenim. Si en som conscients, podem transformar-los 💜.




bottom of page